Voedselovergevoeligheid

AllergenenBent u door een arts of specialist doorverwezen naar een diëtist vanwege het vermoeden van een voedselallergie of –intolerantie? Of wilt u weten hoe u uw eten aanpast bij coeliakie (glutenintolerantie)?

Wij adviseren over voeding en diëten bij allergieën en intolerantie en zijn verbonden aan het Delfts Allergie Centrum van het Reinier de Graaf Ziekenhuis en lid van net Diëtistennetwerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast werken wij samen met verschillende (kinder)artsen van ziekenhuizen en klinieken in onze regio.

 

Wat doet de diëtist bij voedselovergevoeligheid?

U kunt bij ons onder andere terecht bij vragen over:

  • Welke producten u wel of niet kan eten en hoe u etiketten leest
  • Hoe u uw dieet aanpast aan uw leefstijl en eetgewoonten
  • Hoe u uw huidige dieet verbetert
  • Of u genoeg voedingstoffen binnenkrijgt
  • Hoe u meer variatie krijgt in uw bestaande dieet

 

Werkwijze

De diagnose voedselallergie kan niet alleen gesteld worden na positieve huid- of bloedtesten. Om een goede diagnose te stellen, is het ook belangrijk om te kijken naar wat er gegeten wordt en wat de klachten zijn.

Soms is het handig om een voedseldagboek met klachten bij te houden en soms is het noodzakelijk om (tijdelijk) bepaalde producten uit de voeding te laten en deze later weer geïntroduceerd.  Indien nodig, wordt bepaalde voeding blijvend uit de voeding gelaten en worden alternatieven voor deze producten gezocht.

 

Behandeling

Een behandeling bestaat uit meerdere consulten. Dit is nodig om de juiste aandacht en begeleiding te geven. Wij stemmen onze adviezen af op uw persoonlijke situatie, eetgewoontes, smaak en voorkeuren.

Op deze manier zorgen we ervoor dat ons dieetadvies goed te volgen is en leef- en voedingspatronen eenvoudig aan te passen zijn. Met als doel: een volwaardige voeding en een toekomst zonder klachten.

 

Afspraak maken

Diëtistenpraktijk Marjolein de Nie geeft dieet- en voedingsadvies aan mensen met voedselallergieën, zwangere vrouwen, kinderen en sporters. Wilt u meer informatie ontvangen of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. U hoort snel van ons.